18 år – endelig voksen – sådan da.

Når man bliver 18 år, bliver man også myndig, og så burde man have alle de fordele der følger med at være myndig. Sådan er det dog kun næsten, og der er stadig mange ting, man ikke kan få lov til, når man er 18 år. Så selvom man er voksen, er det ikke alle steder, at man bliver set som en.

Svært at låne penge

Det kan eksempelvis være svært at optage et lån som 18-årig. For selvom man gerne må skrive under på, at man skylder penge, og derfor retmæssigt godt kan, så står låneudbyderne ikke ligefrem i kø, for at få lov til at sende penge til din konto.

Problemet er naturligvis, at der er mange fristelser, når man er ung, og det er langt fra alle, der er lige gode til at modstå disse fristelser. Der er således mange der er gået i fælden og har lånt penge til fest og ballade, og efterfølgende har haft mere end almindeligt svært ved at betale dem tilbage. Det er disse fortidens synder, at nutidens unge nu må betale for, når de ikke kan få lov til at låne penge. Det er sjældent et problem med kviklån, men med mere “almindelige” forbrugslån kan det være sværere. Der er derfor mange udbydere der har et krav, der hedder at man er eksempelvis 21 år eller lignende. Så selvom man er juridisk myndig, er det ikke alle der lader en være det alligevel.

Svært at gå i byen

En af de ting som der er mange, der har set frem til, er at kunne gå i byen med andre voksne. Der er efterhånden flere og flere steder, der har sat aldersgrænsen op, så man skal være 21 eller sågar 23 år, for at kunne komme ind. For mens man ikke må afvise personer på grund af eksempelvis hudfarve eller etnicitet, så må man godt kræve at de er over 25 år, selvom man i sagens natur ikke bliver mere myndig af at have været det i flere år

Be the first to comment on "18 år – endelig voksen – sådan da."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*