Between – Dommen over første afsnit.

Den 22. maj har Netflix premiere på den helt nye serie Between, vi har haft chancen for at se første afsnit. Den ultrakorte dom lyder, at der meget vel kan være noget godt i vente. Serien er skabt i et samarbejde mellem det Canadiske selskab City og Netflix, og bag sig har den flere af producerne fra 24, så der er god grund til at være interesseret.

Helt kort så handler Between om den lille canadiske by Pretty Lake med lidt over 8000 indbyggere. En by som alle andre, indtil en mystisk sygdom/virus/epidemi eller hvad man nu vil vælge at kalde det, rammer byen og begynder at slå befolkningen ihjel. Efter blot ganske få dage har dødstallet oversteget 2000 mennesker, og regeringen  sætter byen og et område af 10 miles i komplet karantæne, ingen ind og ingen ud og militæret holder vagt ved det opsatte hegn.

Allerede i det første afsnit finder vi ud af, at det kun er personer over 21 år, der bliver ramt og dør, så ungdommen er stadig tilbage, men dette har i seriens spæde begyndelse endnu ikke spredt sig til at blive almen viden, så alle render stadig rundt med en frygt for at de kan falde døde om, hvert øjeblik det skal være. Da sygdommen kun rammer personer over 21 år, er seriens hovedpersoner naturligvis alle unge mennesker.

Det er en skøn forsamling arketyper, der er meget typiske for serier. Der er den gravide præstedatter (Jennette McCurdy), der er den sorte landmandssøn, der også kan agere lidt læge, så er der den nørdede fyr(som er ven med præstedatteren), som desuden også er ham der finder sammenhængen mellem sygdommen og alder. Så er der et par arbejderklasse brødre, en rigmandsøn og minsandten om der ikke også er en i det lokale fængsel, og flere vil nok dukke op.

Der er med andre ord godt og blandet fra forskellige samfundslag, præcis som der skal være det i en serie, hvor modsætninger skal mødes for at problemer kan opstå og for at tiltrækning af det anderledes kan opstå.

Man kan ikke dømme en serie ud fra et afsnit, og det første afsnit bærer meget præg af, at der er meget der skal fortælles på kort tid for at fange seerne og give os lyst til at se mere. Det er ikke det bedste pilotafsnit i historien, og der bliver ikke brugt nok tid på at bygge en stemning op og persongalleriet bliver ikke så spændende, som det kunne være.

Det giver dog mig lyst til at se mere – præmissen for serien er nemlig spændende. På nogle punkter minder det lidt om Stephen King’s Under the Dome, hvor et helt samfund også pludselig er afskåret fra omverdenen. I Between er det dog (som serien nok skrider frem) udelukkende unge, og de er ikke afskåret fra omverdenen – kun fysisk. På en anden måde minder den lidt om The 100, hvor unge mennesker er overladt til sig selv. Alligevel er serien også helt sin egen, og den har noget at byde på, hvor godt det så er, det ved vi først om 6 afsnit.

Between bliver nok ikke den bedste originale serie på Netflix, men mindre kan bestemt også gøre det, og med 6 afsnit vil den nok ikke have problemer med at fastholde de fleste – jeg streamer i hvert fald også løs om en uge, når afsnit 2 får premiere.

4stars

 

Be the first to comment on "Between – Dommen over første afsnit."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*