Blockbuster

For godt tyve år siden åbnede Blockbuster deres første butikker i Danmark, og i mange år var de den absolut største kæde af filmudlejningssteder her i landet. De fleste filmfans der har passeret de spæde teenageår, husker nok tydeligt at bruge lang tid i Blockbuster på at finde de helt rigtige film.

For et par år siden lukkede Blockbuster som man kendte dem ned. Streamingtjenesterne havde i stor grad overtaget størstedelen af markedet, og det måtte Blockbuster ligesom man andre butikker der solgte fysiske kopier af film sande.

Efter lidt fravær er Blockbuster.dk dog vendt tilbage, denne gang som streamingtjenese med TDC i ryggen. De sikrede sig nemlig rettighederne til brug af navnet. TDC havde i forvejen udlejning på nettet, men ikke noget der kunne nærme sig den værdi der ligger i Blockbusters navn.

Sammenlignet med de andre store streamingtjenester, er Blockbuster.dk stadig den nye dreng i klassen. I forhold til eksempelvis Netflix, Viaplay og HBO adskiller den sig da også på flere punkter. Den største forskel er naturligvis, at der ikke er noget abonnement eller nogen månedlig pris. Du kan derfor heller ikke bare frit se, hvad du vil på tjenesten, til gengæld betaler du så heller ikke noget, du ikke bruger.

I “gamle dage” havde Blockbuster.dk den “funktion”, man hvis man lejede flere film, blev det også billigere. Dette koncept er genindført, hvilket er en klar fordel de har i forhold til konkurrenterne. Eksempelvis koster en premium film 49 kroner at leje, mens en almindelig nyhed koster 39 kroner. Dette er rimelig standard, men køber man et klippekort på 99 kroner får man tre valgfrie film.

God på film – ikke på serier

Blockbuster er en fin tjenesten (dog med manglende airplay), når det kommer til film, hvor udvalget er stort og priserne er fornuftige, hvis man investere de 99 kroner. Der er alle de film, men forventer en tjeneste af den størrelse har. Når det kommer til serier halter det dog lidt mere. Godt nok er der mange serier at vælge imellem, og der er også nye afsnit, men med 15 kroner pr afsnit som standard er det et dyrt alternativ til HBO eller Netflix, hvor man kan få en måned for 6 afsnits pris.

I modsætning til andre tjenester, har Blockbuster.dk endnu ikke nogen eksklusive serier, der kun findes på den tjeneste. Det er nok også tvivlsomt, at det kommer, da det TDC der står bag tjenesten og ikke et stort film eller tv netværk.

Men leder du efter en god film, er www.blockbuster.dk et godt sted at kigge.