Derfor skal du undgå RKI

Ribers – alene ordet kan få det til at løbe koldt ned at ryggen på mange. Ribers, eller RKI som det hedder (Ribers Kredit Information), er et register over såkaldt dårlige betalere – men hvad er en dårlig betaler. Det siger naturligvis sig selv, at en dårlig betaler, er en der ikke betaler sine regninger. Man skal dog være dårligere til at betale, end bare lige at misse en regning eller to. For at komme i RKI skal man nemlig modtage minimum tre rykkere, og i den tredje skal der varsles om RKI.

Der er ikke nogen nedre grænse for, hvad man skal skylde for at komme i RKI. Det kan derfor principielt komme i RKI for at skylde 100 kroner. Er der tale om en gæld til det offentlige hedder grænsen dog 7500, men det offenlige har også nogle helt andre muligheder i forhold til inddrivelse. Man står i RKI så længe man skylder penge, når man har betalt alt sin gæld slettes man.

Hvad betyder det at komme i RKI?

Hvis du gerne vil låne penge, kan det have meget stor betydning, om du står i RKI eller ej. De fleste låneudbydere tjekker nemlig, om ansøgerne står der. De er naturligvis ikke interesseret i at låne penge ud, til personer der med stor sandsynlighed ikke betaler tilbage. Det er muligt at optage lån trods RKI, men der vil være mange steder hvor det er et stopklods, især i forhold til eksempelvis billån, boliglån og lignende vil det være tæt på umuligt at optage et lån, sålænge man står i RKI.

Det kan være, at du så tænker “og hvad så?, jeg skal ikke låne penge”, men det stikker faktisk dybere end det. Står man i RKI, kan det eksempelvis være svært at få lov til at oprette et mobilabonnement. I skrivende stund vides det ikke om, der er nogle at streamingtjensterne der også afviser på baggrund af dette.

Be the first to comment on "Derfor skal du undgå RKI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*