Dét skal du holde øje med ved kviklån

Det har aldrig været nemmere at låne penge, end det er lige nu. Der er mange, der klager over, at det er svært for mange, at få lov til at låne penge til fast ejendom. Men hvor banker og realkreditinstitutter måske ikke står i kø, for at låne penge ud til køberne, så står der anderledes til med udbyderne af kviklån og forbrugslån. Her er det langt nemmere at blive godkendt. Her kan man som 18 årig godt tage et kviklån uden sikkerhed. Hvis man overvejer at gøre det, kan det dog være en rigtig god ide lige at tjekke betingelserne først.

Derfor er det dyrt at låne uden sikkerhed

Hvis man låner penge uden at stille sikkerhed, er der en større risiko forbundet med det for låneudbyderne, end hvis man kan stille sikkerhed i et hus eller lignende. Af samme grund er renterne også højere, da de skal tjene flere penge til at polstre sig mod dem, der ikke betaler deres gæld. Så hvis man vil låne uden sikkerhed, skal man være opmærksom på, at det også er dyrere. Så hvis man vil låne penge hurtigt er det dyrere, end hvis man har god tid.

Stor forskel på prisen

Hvor meget det koster at låne penge, varierer dog meget voldsomt fra sted til sted. Selvom man måske låne ganske få tusinde kroner, kan forskellen være intet mindre end ekstrem. Typisk er renterne på kviklån til den høje side, og kan kun anbefales, hvis man skal låne til en meget kort periode. Skal man bruge større beløb og aftale over længere  tid, er det bedre at overveje et mere regulært forbrugslån. Kviklån er kvikke i den forstand, at man kan få dem hurtigt, og at man bør betale dem hurtigt tilbage, typisk ved månedens udgang, ellers kan det blive en dyr fornøjelse.

Be the first to comment on "Dét skal du holde øje med ved kviklån"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*