Game of Thrones sæson 5 sætter rekord

At Game of Thrones er en populær serie, er en underdrivelse af de helt store, samtidig er det heller ikke lige frem nogen nyhed. Det der dog er en nyhed, er at femte sæson netop har haft premiere på HBO, og det har skabt rekorder.

Det har sat en negativ rekord i ulovlige downloads, da fire af sæsonens 10 afsnit lækkede forud for premieren. Det er naturligvis salt i såret hos HBO, alligevel er der god grund til at tro, at de går rundt med et rimelig bredt smil i øjeblikket.

Da premiereafsnittet i femte sæson blev vist på den amerikanske kanal, var der nemlig ikke færre end 8 millioner amerikanere, der valgte af se med, og det er en pænt stigning på 1,4 millioner i forhold til premieren på sæson 4 sidste år. Så selv der har været en stor del piratkopiering, så har det bestemt ikke fjernet seerne fra serien, nærmest tværtimod.

Det er også 800.000 mere end det mest sete afsnit nogensinde, så femte sæson er allerede i gang med at slå rekorder, og det er næppe den sidste, den kommer til at slå inden for de næste små tre måneder.

I gennemsnit har der lige godt 19,1 millioner amerikanere, der hr set med hver uge i USA (hvor det jo ikke er en streamingtjeneste), det tal kommer uden tvivl til at runde 20 millioner gennemsnitlige i denne sæson.

Hvor mange der streamede serien i eksempelvis Danmark, har HBO ikke haft lyst til at udtale sig om på nuværende tidspunkt, og de holder da som regel også kortene tæt, når det kommer til disse tal, så vi skal nok ikke forvente at høre dem i en nær fremtid.

Be the first to comment on "Game of Thrones sæson 5 sætter rekord"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*