Golden Globe vinderne 2016

I nat blev der uddelt Golden Globe priser i USA, der sammen med Oscar, er de absolut mest eftertragtede priser i film og tv branchen. De plejer også at være en god indikator for, hvem der vinder Oscar statuetterne i næste måned, selvom det ikke er hver gang de holder stik.

Hvis de gør, ser det ud til, at Leonardo DiCaprio endelig får sin Oscar. I hvert fald vandt han i går, for sin hovedrolle i The Revenant. Filmen vandt desuden også bedste film, og Alejandro González Iñárritu  vandt for bedste instruktør. Så forud for Oscar uddelingen tegner det godt for The Revenant, der dog ser ud til at få konkurrence af Ridley Scott’s The Martian, der også vandt en del priser, ligesom der også var til Matt Damon.

På seriefronten blev The Robot den store vinder, da den vandt for bedste dramaserie. Prisen for bedste mandlige hovedrolle gik dog ikke til Rami Malek (der end ikke var nomineret). Det blev Jon Hamm, der vandt for hans sidste præstation som Don Draper i Mad Men.

Chrisian Slater vandt for for bedste mandlige birolle i Mr. Robot. Prisen for bedste komedieserie gik til Mozart in the Jungle, hvor Gael Garcia Bernal også vandt for sin rolle.

Derudover var der priser til blandt andre Taraji P. Henson for Empire, Lady Gaga for hendes birolle i Amercan Horror Story.

Hele listen af vindere kan ses her

Be the first to comment on "Golden Globe vinderne 2016"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*