Homeland er racistisk

Når man hyrer street-art kunstnere til at lave grafitti/dekorering på settet til en af de meget populære og anmelderroste serier, så kan det være en god ide at følge op på, hvad de rent faktisk skriver. Det kan bagmændene bag serien Homeland skriver under på.

De kunstnere de havde hyret til at skrive arabiske tegn på mure og lignende i serien, har nemlig arbejdet med en lidt anden agenda, som har fået stor opmærksomhed.

De har nemlig skrevet budskaber som Homeland er racistisk og sorte liv tæller (#blacklivesmatter), hvilket naturligvis er blevet opdaget af opmærksomme seere, og har sendt serien ud i et lidt af et stormvejr på de sociale medier.

Homeland bliver af mange hyldet for at være utrolig virkelighedstro og realistisk, men samtidig er der også en meget stor gruppe mennesker, der mener at serien er, ja som skrevet, racistisk og at den tegner et billede af Mellemøsten der er ikke er retvisende i forhold til den virkelige verden – og det er altså det den nu er kommet i lidt modvind for.

Det er naturligvis et genialt træk fra kunstnernes side, da der er kommet en opmærksomhed de ikke kunne have fået på andre måder. Det viser også, at hvis man laver noget på et fremmed sprog er det måske meget godt, hvis der er nogen der har en smule kendskab til det.

Producerne bag serien har endnu ikke udtalt sig omkring skriften på væggene, der fandt sted under det seneste afsnit af serien, der blev sendt i løbet af ugen.

De første fire sæsoner af Homeland kan ses på Netflix, mens femte sæson der er den igangværende, kan følges på DR2 og DR.dk

 

Be the first to comment on "Homeland er racistisk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*