House of Cards daler i popularitet

Det er efterhånden godt tre uger siden, at der var premiere på den sjette og sidste sæson af Netflix fyrtårnet House of Cards. Serien var en af de originale serier, som var med til at gøre Netflix til den mastodont, som det er blevet i dag. En af de altoverskyggende ting der gjorde serien populær og fremragende var Kevin Spacey. Han portration af Francis Underwood, senere præsident Underwood var forrygende. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at Spacey har truffet nogle dårlige valg og er dalet gevaldigt i popularitet.

Det var også grunden til at Netflix valgte at skrive ham ud af den sjette og sidste sæson. Det er nu Robin Wright der spiller den altoverskyggende hovedrolle. Selvom hun gør det glimrende som præsident Claire Underwood, og hun har dygtige medspillere som Greg Kinnear m.fl, så ER det bare ikke det samme.

Noget tyder på, at der er mange der har det sådan. I hvert fald er der færre der ser med nu, end der var i den foregående femte sæson. Netflix udsender ikke seertal, da de ikke er underlagt dette, og der findes derfor ikke præcise tal for det. Der findes dog en række måleværktøjer, der måler på trafik på amerikanske smart TV og ud fra dette laver estimater. Disse tal viser, at serien har mistet omkring 25% af seerne.

Det er igen svært at sige hvor mange seere der præcist er tale om, men færre er der ingen tvivl om. Selvom det har været et flagskib for Netflix, er det med andre ord nok det rigtige tidspunkt at sige farvel til Underwood familien.

 

Be the first to comment on "House of Cards daler i popularitet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*