Hvad skal du holde øje med, hvis du skal låne penge

Vi danskere er åbenbart et utålmodigt folkefærd, der nødig vil bruge tiden på at spare op til de ting vi gerne vil have. I hvert fald er vi meget glade for forbrugslån, og låner gerne til de ting, vi ønsker os. Udover at det kan skyldes en vis form for utålmodighed, skyldes det uden tvivl om, at der bliver annonceret for det som aldrig før. Når man ser fjernsyn eller færdes på internettet, så bombarderes man især af to ting, reklamer for bettingsider og casino portaler og for lån. To brancher der er uhyre lukrative, og hvor der er milliarder at tjene for de store firmaer.

At låne penge behøver ikke være en skidt ting, men inden men kaster sig ud i at låne, kan det være rigtig fornuftigt lige at undersøge markedet godt inden. Det store problem består i, at disse slags lån i mange tilfælde er præget af impulskøb. Altså hvor man lige står og gerne vil have noget, og derfor ikke tænker videre over, hvad det samlede beløb man kommer til at betale er. Mange ser bare et lånebeløb, og det beløb der skal betales tilbage om måneden. De glemmer at kigge på løbetiden og renterne.

Kig efter de etablerede

En god ide kan være, at man kigger efter de etablerede udbydere, inden man begiver sig ud i at låne penge. Der er mange af de nyere udbydere, der går benhårdt efter en hurtig og høj profit og ikke satser på et godt forhold til kunden på den lange bane. Der er mange, der har været på markedet i mange år, og en af disse er basisbank, der startede som en internetbaseret bank, men idag primært er udlån af penge. Du kan læs mere om basisbank og forbrugslån her.

Hvad skal du kigge efter?

Der er især en ting du skal kigge efter, når det kommer til at optage et forbrugslån, og det er ÅOP, altså hvor meget det koster om året, at låne det pågældende beløb. Typisk forholder det sig sådan, at jo hurtigere man kan betale tilbage, jo billigere bliver det i sagens natur også. Så i stedet for at trække det over flere år, så kan det være en god ide at betale af lidt hurtigere. Du kan finde de bedste lån her.

Be the first to comment on "Hvad skal du holde øje med, hvis du skal låne penge"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*