Netflix sikrer sig “Breivik film”

Netflix har sikret sig rettighederne til en endnu unavngiven film om massakren på den norske ø Utøya i juli 2011, som højreekstremisten og nationalisten Anders Breivik stod bag, hvor 77 primært unge mennesker blev dræbt.

Der er ingen tvivl om at det er et meget følsomt emne, ikke mindst i Norge, hvor tragedien stadig er tæt på, og mange på den ene eller anden måde har forbindelse til flere af de dræbte. Der er nok heller ikke nogen tvivl om, at filmen skal laves med den største respekt.

Det er Paul Greengrass der både har skrevet og også skal instruere filmen. Greengrass er i den brede befolkning nok mest kendt for at være manden bag Bourne filmene, men han er også kendt for sine fremragende film baseret på tragiske hændelser som Bloody Sunday fra 2002 om de irske optøjer, der kostede mange menneskeliv i 1972. Han var desuden også manden bag den Oscar nominerede United 93, filmen om det fly der blev kapret i forbindelse med 9/11, men hvor passagerne tog sagen i egen hånd.

Filmen om massakren og terrorangrebet som Breivik stod bag, har endnu ikke fået en navn, men den har fået et budget på 20 millioner dollars, og det er kommet frem at den (ikke overraskende), skal filmes i Norge med norske skuespillere.

Det forventes at filmen får premiere næste år.

Be the first to comment on "Netflix sikrer sig “Breivik film”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*