Netflix: Vi elsker biografer – vi elsker også…

Netflix og de mange egenproduktioner

Som mange nok har set, så endte Netflix med at være en af de store vindere ved dette års Oscar uddeling. Filmen Roma af den mexicanske instruktør Alfonso Cuarón var nomineret til ikke mindre end 10 statuetter, og endte med at tage flere af de store med hjem. Filmen har fået store roser, og på mange måder virker det da derfor også helt fair. Alligevel af der mange af de helt garvede Hollywood personer, der har opponeret en smule det faktum, at streamingtjenestens film, nu er blevet en reel magtfaktor.

En af dem der har ytret sig negativt om sejren er af en Hollywoods legender og største personligheder Steven Spielberg, der har vundet talrige af de eftertragtede statuetter. Han har udtalt, at film fra Netflix kun burde kunne blive nomineret til Emmy priser og lignende, der er lavet mod serier og TV. I hans optik har Netflix ikke sin berettigelse ved den fineste uddeling af dem alle.

For at en film skal kunne vinde en Oscar, skal filmen have været vist mindst tre gange om dagen i mindst en uge i træk i Los Angeles. Så filmen der UDELUKKENDE bliver streamet, kan altså ikke vinde en Oscar. Netflix er blevet kritiseret for at have købt disse 21 fremvisninger, og derfor ikke har været en reel udgivelse – dette begreb kaldes four-walling, og det er der altså nogle af de gamle i branchen der er blevet stødt over. Det er også en metode som man kan bruge, hvis man selv vil distribuere sin film ud og ikke var afhængig af store selskaber.

Netflix er ikke overraskende ikke helt enig, og har svaret på kritikken med dette Tweet.

 

 

Be the first to comment on "Netflix: Vi elsker biografer – vi elsker også…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*