Netflix tabte kvart milliard på Kevin Spacey m.fl

Kevin Spacey har været en af grundene (blandt mange), til at Netflix blev den kæmpe succes det var tilfælde. House of Cards var nemlig med i første bølge af originalt indhold, der løftede streamingtjenesten til et nyt niveau.

Kevin Spacey har med andre ord været rigtig god for Netflix, men lad os med det samme sige, at 2017 var nok et år, Netflix ikke har helt så begejstret for Kevin Spacey som tidligere.

Her kom alle beskyldningerne mod Oscar, Golden Globe og Emmy vinderen nemlig frem. Beskyldninger om overgreb, chikane og meget mere. Dette fik Netflix til at tage afstand fra Spacey, hvilket har haft en kæmpe betydning. Det har blandt andet betydet, at den sjette og sidste sæson af House of Cards bliver uden ham – og det har været dyrt. Spacey fik mange millioner kroner for hvert eneste afsnit, men meget tyder på, at det har været endnu dyrere IKKE at have ham med. Udover han er skuespiller, er han også producer på serien, så at fjerne hans navn har kostet en pæn sum.

I deres regnskab har Netflix netop annonceret, at de har taget et tab på 39 millioner dollars, eller tæt på en kvart milliard for “unreleased content we’ve decided to not forward with”. House of Cards fortsætter, så det er ikke kun den der ligger til grund for det. Produktionen var dog allerede i gang med Spacey, og dette indhold er blevet droppet, hvilket naturligvis har kostet penge.

Det skyldes dog også, at produktionen af en Gore Vidal biopic, også med Spacey i hovedrollen, er blevet droppet. Det samme er en stand up special med Louis C.K, der også har fået anklager i mod sig. Det samme har Danne Masterson, der spiller en af hovedrollerne i serien The Ranch, og derfor er produktionen af denne også lukket ned, og optages først senere på året.

De har altså tabt tæt på en kvart milliard kroner i fjerde kvartals regnskab, på indhold de var i gang med, men som aldrig ser dagens lys på grund af alverdens dårlige omtaler. I alt investerer Netflix dog årlig mere end 8 milliarder dollars i originalt indhold, så i det lys, er der trods alt tale om en dråbe i vandet.

 

Be the first to comment on "Netflix tabte kvart milliard på Kevin Spacey m.fl"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*