Netflix vil dræbe traditionel TV

Set i det store globale perspektiv, hvis man ikke kigger på ulovlige alternativer som Popcorn Time og lignende, så er der to store spillere på markedet. Begge amerikanske og begge er mere eller mindre i hele verden. Det er naturligvis Netflix og HBO, der er tale om.

Derfor bliver de to også ofte benchmarket op mod hinanden; hvem er størst, hvem har det bedste serier, hvem har det meste indhold, hvem har de nyeste film osv. Det er helt naturligt, og Netflix har også tidligere brugt HBO, som dem de målte sig op mod.

Allerede i 2013 blev Netflix dog større end HBO, og siden er det kun gået en vej med det globale marked. I Danmark er der eksempelvis op mod en halv million hustande, der har Netflix, mens HBO kun kan drømme om den slags udbredelse.

I et interview udtalte den øverste chef for Netflix, Reed Hastings da også, at han ikke mener, at HBO behøver forsvinde, for at han (og Netflix) kan blive større, der er nemlig rigeligt af plads til begge tjenester. Hastings har derimod en anden fjende/konkurrent, en han gerne så forsvandt fra jordens overflade – TV’et som traditionelt medie, med dets store pakker, der skal passe til alle, og derfor ikke passer til nogen.

Han ser fremtiden som internet TV, hvor man gennem apps, kanaler og tjenester, vil kunne tilpasse udbuddet efter ens ønsker, og der er nok heller ikke mange, der går direkte mod denne tankegang om det lettere forældet flow-tv, hvor man ikke kan se hvad man vil, når man vil.

Hvor længe der går inden Netflix og de andre udbydere har fået nedlagt traditionelt TV, kan man kun gisne om, det eneste Hastings tør sige, er at TV som vi kender det, er dødt om under 20 år. Om Netflix har tænkt sig at komme med yderligere tiltag, der skal speede denne proces op, melder historien ikke noget om.

Be the first to comment on "Netflix vil dræbe traditionel TV"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*