Netflix

Netflix startede som en amerikansk filmudlejningstjeneste, hvor man kunne leje fysiske film, og disse blev så sendt hjem til ens adresse. Lidt ligesom det hedengangne LoveFilm gjorde det her i landet. Tiden fra fysisk udlejning er naturligvis for længst forbi, og da Netflix kom til Danmark, var det da også udelukkende som en streamingtjeneste.

Allerede inden Netflix var kommet til Danmark, var der mange der havde fundet løsninger, hvor de ved hjælp af diverse DNS løsninger havde fået adgang til den amerikanske udgave af tjenesten, hvilket via omveje var muligt på eksempelvis AppleTV.

I sommeren 2012 blev det så annonceret, at Netflix ville rykke ind på det Skandinaviske og ikke mindst på det danske marked, og i oktober gjorde det så sit indtog, og det danske streamingforbrug har ikke var det samme siden. Netflix er ikke den eneste tjeneste på markedet, men det er langt den største. I gennemsnit bruger alle danskere 15 minutter på Netflix hver eneste dag og i alt er der mere end en halv million hustande der har Netflix og på verdensplan er tallet mere end 50 millioner.

Hvorfor skal du vælge Netflix?

Det er faktisk ganske enkelt, hvorfor du bør vælge Netflix som en af dine tjenester, eller som den eneste hvis du kun skal have en enkelt. Udvalget er ganske enkelt størst, hvilket ikke er overraskende eftersom det er verdens største tjeneste.

På filmfronten er udvalget stort, men det er ikke de nyeste film, og det er sjældent de bedste, dette er dog noget alle de lovlige streamingtjenester har tilfælles, det er ikke filmene der driver dem, det er det store antal af serier, og her er der ingen der kan være med Netflix.

Du finder fantastiske serier som Sons of Anarchy, Californication, Prison Break, Modern Family, Blacklist, Under the Dome, Heroes og mange mange andre. Udvalget er enormt og du løber ALDRIG tør. Mange af de serier, kan du dog også finde andre steder end på Netflix.

Originale Netflix serier

Noget du ikke finder andre steder, er en lang række originale Netflix serier, som de for et par år tilbage for alvor begyndte at satse på. Det er især serier som den eminente House of Cards med Kevin Spacey, der er produceret af David Fincher og Orange is the New Black, der ved med til at grundlægge succesen.

Originale serier har ellers generelt været HBO’s varemærke, men i takt med at Netflix er blevet større og større, er disse begyndt at fylde mere, da eksklusivt indhold i sagens natur betyder, at man ikke finder det andre steder.

House of Cards og Orange is the New Black er dog kun toppen af isbjerget, og blandt andre originale serier kan nævnes Ricky Gervais’ Derek, Better Call Saul, The Returned, Bloodline, Daredevil, Marco Polo og mange mange andre.

Netflix satser mere og mere på originale serier, og er også så småt begyndt at lave film direkte til streamingtjenesten, så der er kort sagt ikke nogen vej uden om. Netflix er bare den største tjeneste med det største udvalg og med en pris på 79 kroner, er det heller ikke så underligt at det er danskernes favorit.

 Her kan du læse nyheder om Netflix