Peter Dinklage satte Emmy historie

I nat blev der afholdt Primetime Emmy Awards, hvor de eftertragtede priser for bedste serier, film og lignende blev uddelt. En af de der har grund til helt store smil idag er Peter Dinklage, der satte en fornem Emmy rekord. Han vandt nemlig for fjerde gang en Emmy for sin rolle som Tyrion Lannister i Game of Thrones. Det blev altså heller ikke til nogen pris til Nicolai Coster-Waldau i denne omgang.

Generelt var det en stor aften for Game of Thrones, der også vandt “hovedprisen” for bedste drama-serie. De fleste kan nok blive enige om, at den sidste Game of Thrones sæson langt fra har været den bedste. Ikke desto mindre fik den altså prisen, hvilket nok også lidt kan ses som en generel hyldest til serien, der har skabt historie. I alt blev det til 12 priser.

Blandt de andre store vindere var Chernobyl, der vandt for bedste miniserie, hvor den desuden også vandt for bedste instruktion og bedste manuskript. I alt fik Chernobyl intet mindre end 10 priser. Komedieserien Fleabag, der kan ses på Amazon vandt for bedste komedieserien, mens hovedrolleindehaven Phoebe Waller-Bridge vandt for bedste kvindelige skuespiller i en komedieserie.

En anden Amazon prime serie, The Marvelous Mrs. Maisel vandt også en længere række priser, blandt andet for bedste bi-rolle og bedste gæste optræden og en række styling og kostume priser.

Netflix havde en lidt skuffende aften, hvor de klart blevet slået af HBO. Netflix serier kunne gå hjem med samlet set 27 priser, hvilket ikke var nok til at matche de 34 priser, der var til HBO serier.

Be the first to comment on "Peter Dinklage satte Emmy historie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*