Ringenes Herre serie bliver dyr – meget dyr

Allerede sidste år bekræftede Amazon, at de arbejdede på en serie-udgave af Tolkiens Ringenes Herre univers. De mente åbenbart ikke at Peter Jackson kom dybt nok med hans fænomenale og multi-Oscar-vindende trilogi….

Tidligere på året blev serien endeligt bekræftet, da rettighederne til serien kom i hus. Selvom det ikke er blevet bekræftet, og nok aldrig bliver det, så menes det at Amazon betalte op mod 1,5 milliarder kroner alene for rettighederne. Til sammenligning er det omkring det samme, som Peter Jackson brugte på at lave de tre film.

Udgifterne stopper naturligvis ikke ved rettighederne, og det forventes ifølge Reuters at Amazon har planer om at bruge omkring 500 millioner dollars på at lave de første to sæsoner, hvilket svarer til lige godt 3 milliarder kroner. For at sætte det lidt i perspektiv, så menes at det HBO betaler omkring 100 millioner dollars for en sæson af Game of Throoes, og Ringenes Herre bliver altså mere end dobbelt så dyr i produktion.

Om Amazon kommer til at tjene disse penge hjem igen på det, kan måske være svært at se på den korte bane. Der er dog ingen tvivl om, at der er tale om et prestigeprojekt, som skal skaffe flere kunder til deres streamingtjeneste, men også et bevis på, at de er meget seriøse omkring satsningen med originalt indhold.

Hvad serien rent faktisk kommer til at handle om, og hvornår der er premiere, er noget Amazon holder tæt il kroppen, og det vides derfor endnu ikke.

Be the first to comment on "Ringenes Herre serie bliver dyr – meget dyr"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*