Så meget koster julen

Julen står lige for døren, og igen i år så varer den længe, og koster mange penge. Det store spørgsmål er så, hvor meget koster julen rent faktisk? Det er naturligvis meget forskelligt fra husstand til husstand, hvor mange penge der bruges på julen. Er der mange børn, niecer, nevøer, fætre og kusiner der skal have gaver, kan det hurtigt løbe op. Giver man dyre gaver, bliver det naturligvis også langt dyrere, end hvis man har en aftale om, at man ikke giver gaver.

Hvis man ser på os danskere i gennemsnitlig forstand, så har udgifterne til julen generelt været stigende over den sidste håndfuld år. I gennemsnit giver vi gaver for omkring 3500, mens udgifter til ting som mad, juletræer, julepynt og lignende også sniger sig op over 1500 kroner. Vi bruger altså mere end 5000 kroner på julen, i gennemsnit. Det er derfor heller ikke så underligt, at det er højtid for kviklån nu. Her er der som altid nogle der trækker dette gevaldigt op, og nogle der trækker det ned. Koster julen ca. dette for dig, er du altså ligesom vi danskere er flest.

Dyrere gaver under træet

Generelt er forbruget på gaver steget en smule, mens de andre udgifter har været en smule faldende. Der er altså helt generelt dyrere gaver under træerne. Tidligere var ting som cd’er og dvd/blu-ray film hyppige gæster under træet. Disse mindre gaver til 150-200 kroner er mere eller mindre forsvundet ud af vores bevidsthed, og dette kan have været med til at hæve forbruget. Dem der tidligere ønskede sig cd’er ønsker sig måske nu LP’er, som generelt er 25-50% dyrere. Dem er ønskede sig en film til et par hundrede kroner, ønsker sig måske nu abonnement på streaming i 3 måneder, hvilket typisk beløber sig til 300 kroner.  Mange ting er ganske enkelt bliver dyrere i takt med at andre ting er forsvundet.

 

Be the first to comment on "Så meget koster julen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*