Sådan får du god hastighed på dit bredbånd til streaming

Her en guide til hvordan du optimerer din internethastighed til streaming, så du undgår at House of Cards pludselig hakker.

Test din forbindelse

Det første du skal gøre, er at undersøge din internethastighed. Derved kan man undersøge hvilket sted du skal foretage ændringer for at streame uden afbrydelser og/eller i bedste kvalitet. Min foretrukne måde at undersøge internethastigheden er at gå ind på speedtest.net – Sørg for at lave mindst 3 tests, da en enkelt undersøgelse kan vise et skævt resultat.

bredbaand-streaming

Det næste du skal gøre er at undersøge den hastighed som du betaler for. Det gør du enten ved at undersøge de papirer der fulgte med til dit abonnement, eller ringe til din udbyder.

Finder du, at der er en forskel på hvad du betaler for og det du måler, kan det enten skyldes midlertidig dårlig forbindelse, en dårlig router, trådløs forbindelse eller at din udbyder ikke overholder hastighederne. Det sidste sker ikke så ofte længere, så det er højst sandsynligt en af de første problemer.

Undersøg her om du betaler for meget for dit abonnement på bredbånd.

Problemløsning du selv kan gøre

Først og fremmest bør du ringe til din udbyder og tjekke med dem. De kan svare på om der har været uregelmæssigheder på forbindelsen eller om problemet måske kan være din router eller computer. Du bør i samme omgang spørge ind til, om du betaler for meget for dit abonnement.

Har du haft et abonnement i en længere periode, er det ikke sikkert at du er blevet opdateret til den nyeste hastighed. Dermed kan du potentielt gå glip af hurtigere internet for samme pris. De fleste udbydere er klar til at ”opgradere” dig, hvis bare du selv spørger om det.

Problemer med routeren

Er det reglen frem for undtagelsen, at forbindelsen til nettet ryger jævnligt? Og har din udbyder afkræftet at de sidder med fejlen? Så er problemet formodentlig din router.

Der kan være mange forskellige problemer med routeren, men de tre typiske er: manglende opdatering, forældet router og manglende rækkevide.

Routeren skal jævnligt opdateres, og for langt de fleste routere gøres det meget simpelt, ved blot at slukke for routeren – gerne et par minutter – og så tænde igen. Der går nogle minutter inden du får signal igen.

Er din router af ældre dato eller har den stået i et ugunstigt miljø, med for stor tildækning, for meget støv eller lignende, så kan din router være blevet slidt. Alle routere har også en begrænsning for hvor hurtig internet den kan give dig som trådløs internet. Sørg for at forhøre dig med din udbydere inden du investerer i en ny router – de kan give dig gode råd og en billig pris på en ny router – især hvis du presser dem lidt.

Sidst men ikke mindst kan problemet skyldes, at du simpelthen sidder for langt væk fra din router. Dette kan afhjælpes ved at rykke nærmere eller købe endnu en router og forbinde den med kabel til den oprindelige. Placer den nye router strategisk i forhold til de rum i huset du benytter internettet mest.

Problemer med computeren

Den dårlige forbindelse kan også skyldes modtageren i enten din computer, mobil eller tablet. Dette undersøge let ved at se om forbindelsen er lige ustabil på alle dine tilkoblede computere, tabletter og mobiltelefoner.

Viser internettet at være lige ustabilt på alle enheder, så er problemet ikke den enkelte enhed. Men er der problem med en enhed, så bør du sende den til reparation, da det stort set er umuligt for en ikke-IT-ekspert at skifte internetkortet eller modtageren – medmindre det er en stationær computer.

Ved computere bør du sikre dig at driveren til dit internetkort er opdateret.

Din internet hastighed kan være påvirket af virus

Der findes mange forskellige typer virus, som din computer kan have erhvervet sig. Men fælles for dem alle er at de gør din computer langsommere og dit internet langsommere. Uden at gå for meget i dybden med hvorfor, og hvorfor du i det hele taget bør have et antivirus program – med hensyn til data sikkerhed – så hent et antivirus program, hvis du ikke har et.