The Final Table er (lidt) nyskabende for Netflix

Hvis du er til madprogrammer, er den nye serie The Final Table på Netflix ikke til at komme uden om. Det er et globalt madprogram, hvor der er leflet for at gøre et interessant i så mange steder i verden som muligt. Det er ikke madprogrammer som Masterchef og lignende hvor semiprofessionelle eller glade gør-det-selv hjemme-kokke dyster. Det er et program, hvor nogle af verdens absolut bedste kokke dyster.

Flere af de deltagende kokke har Michelin stjerner og er blandt de førende i verden. Det er altså heller ikke et program, hvor du måske får de helt store fifs, medmindre du er utrolig ferm i et køkken. Hvis du derimod godt kan lide at lade dig imponere over forrygende færdigheder i et køkken, så kan du roligt lade dig blæse bagover, når de folder sig ud med sous vide vandbade (det er sådan nogle her), trykkogere og ingredienser du nok aldrig har hørt om.

I programmer arbejder to kokke sammen, om at lave en klassisk ret fra et givent land (landet skifter fra afsnit til afsnit). I hver episode er der tre gæstedommere til runde en. De består typisk af et par kendisser med passion for mad og en anerkendt madanmelder. De bestemmer hvilken ret der skal laves i første runde. Efterfølgende vælger disse tre dommere så, hvem der der lavet den bedste og hvilke 4 der skal lave en ret mere.

I den efterfølgende runde er de tre dommere skiftet ud med en stjernekok. Han eller hun udvælger en ingrediens der skal være “stjernen” i en ret. Hver gang bliver der sendt et hold hjem, indtil der kun er to tilbage. I finalerunden er alle stjernekokkene dommere og holdene er splittet op, så hver kok er for sig selv. Den kok der vinder, vinder udover titlen også en plads ved “the final table” sammen med stjernekokkene.

Det er en glimrende kulinarisk madprogram, hvilket blandt andet skyldes at der ikke er noget drama, det er bare kokke med stor respekt for hinanden der folder sig ud. Det er samtidig kokke med meget forskellige tilgange, hvilket gør at det ikke minder om hinanden.

En anden ting der gør, at det skiller sig ud fra meget andet, man ellers ser på Netflix er konceptet. Det minder nemlig om et klassisk gameshow, hvor der sendes en ud. Det er derfor noget der sagtens kunne have egnet sig til godt gammeldags flow-tv. Dette gør det lidt nyskabende for tjenesten, og kan måske indikere, at Netflix kunne overveje sådanne koncepter.

Hvorvidt der kommer en sæson 2 er endnu uvist, men indtil videre kan du nyde sæson 1.

Be the first to comment on "The Final Table er (lidt) nyskabende for Netflix"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*